Defensem els nostres drets!

L’acció educativa de l’esplai està dirigida, entre d’altres coses, a acompanyar a infants i joves en desenvolupar-se i actuar com a persones crítiques i autònomes. A més, procurem que la cura a les altres persones i a una mateixa prenguin la centralitat que requereixen en les nostres vides. És per això que, en primer lloc, volem destacar i posar en valor totes les mostres de suport mutu i d’estima que es van viure arreu durant el dia d’ahir, així com també la determinació de la gent que vam voler prendre partit per a decidir el nostre futur col·lectiu.

Per altra banda, volem agrair aquells suports rebuts els últims dies des dels carrers de la resta dels Països Catalans, així com del País Basc, Andalusia i Madrid, i d’altres pobles.

En el mateix sentit, l’equip de monitores de l’Esplai Bruixes i Bruixots rebutgem rotundament la repressió policial i violenta exercida ahir per l’Estat a moltes localitats i barris de Catalunya. Entre les mostres de brutalitat en l’actuació policial s’hi troben greus agressions físiques contra tot tipus de persones. Ens sembla important mencionar, com a forma de visibilització, que van tenir lloc agressions sexuals i masclistes. També van ser objecte de la violència física persones de col·lectius que en són especialment vulnerables, com són els infants i la gent gran. Volem denunciar que l’actuació policial del dia d’ahir, així com també les detencions i registres practicats durant les últimes setmanes, atempten contra l’autonomia i la llibertat de les persones a organitzar-se i decidir per si mateixes sobre les pròpies vides, i per tant també contra els ideals bàsics de l’esplai.

Com a resposta, reafirmar-nos en fer el que hem fet fins ara: educar a infants i joves guiats per aquests i d’altres ideals. Perquè organitzant-nos com hem fet els últims dies, i com seguirem fent en endavant, L’ESPLAI VIU I AVANÇA.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.