QUI SOM?

Què fem a l’esplai?

Hi ha moltes maneres d’aprendre, hi ha moltes maneres de créixer, hi ha moltes maneres de viure. A l’esplai aprenem, creixem i vivim mentre ens ho passem bé. Monitors i infants ens trobem durant tot l’any a l’esplai per aprendre els uns dels altres a través de jocs, dinàmiques i reflexions, amb la finalitat d’intentar conèixer-nos i transformar-nos a nosaltres mateixos per, llavors, poder canviar les coses que no ens agraden d’aquest món. Des de l’esplai volem que els infants aprenguin a ser persones assertives per tal que puguin conduir les seves vides quotidianes de manera responsable, singular i positiva. Per això sempre intentem que totes les activitats que planifiquem tinguin un rerefons pedagògic que els pugui ensenyar valors com: l’amistat, el companyerisme, la igualtat, la cooperació, l’amor, l’acceptació a la diversitat, el respecte… Valors que ens fan dir que a l’esplai tothom hi té cabuda i tothom hi juga un paper molt important, ja que tots som únics i hem de potenciar les nostres qualitats personals que sempre seran positives per a la resta del grup. Valors que ens faran ser millors persones i veure el món amb una altra perspectiva. Des d’aquí volem transformar el món amb l’esforç de tots plegats. I creiem que si tots fóssim persones més esplaieres el món giraria amb més felicitat, pau i igualtat.

Per a més informació consulteu el Projecte Educatiu d’Esplac.

Quines activitats fem i per a qui les organitzem?

Un de cada dos dissabtes, a la tarda, de 16 a 19 h organitzem activitats pels infants nascuts entre els anys 2015 i 2005 que estan inscrits a l’esplai. Amb ells també realitzem dues sortides trimestrals, una d’un dia i l’altre de dos. A més a més a l’estiu organitzem campaments o colònies que duren entre vuit i deu dies.

Qui som les monitores?

Les monitores som joves voluntàries, nascudes entre els anys 1999 i 2003. Estem plenes d’il·lusió i tenim moltes ganes de tirar el nostre projecte d’esplai endavant!

Quins són els nostres orígens?

L’Esplai Bruixes i Bruixots dels Escorrelots va començar l’any 1987 a Cardedeu en un context parroquial i dins del MCEC. L’Esplai va estar durant vint-i-quatre anys al local que està situat a la dreta de l’església. Poc temps després del canvi a Esplac (2008), l’Esplai es va traslladar a La Fusteria (2011).